robalberts.punt.nl
Gevoelig bekeken, Adri Hendriksen (Fotograaf)

Gevoelig bekeken, Adri Hendriksen (Fotograaf)

Kunstonderwijs is op veel scholen een belangrijk onderdeel van het curriculum geworden. Een van mijn collega's heeft daar een mooi aandeel in. Tijdens een werkweek heeft zij met simpele voorbeelden en een duidelijke uitleg een mooie kunst-opdracht uitgereikt. Alle leerlingen zijn uitgedaagd om een foto en/of fotoserie te maken rondom een thema naar keuze. Het enthousiasme waarmee de leerlingen met deze foto-opdracht aan gang zijn gegaan en de leuke manier waarop zij hun resultaten presenteerde bewijzen voor mij dat beeldende kunst een meerwaarde heeft binnen het voortgezet onderwijs. De humor en de scherpe blik van de kinderen inspireert mij daardoor om met plezier in het voortgezet onderwijs te blijven werken.

Ter afsluiting van de werkweek heeft mijn collega als een professionele fotografe alle leerlingen in aktie tijdens de werkweek laten zien. Op een prachtige wijze zijn de intense gevoelens van de kinderen in een foto gevangen. De foto's van Adri Hendriksen zijn gevoelig en scherp. Ook haar foto's in de genres, landschap, natuur, cultuur, kunst zijn de moeite waard!

Terecht dat haar persoonlijke foto-website een toepasselijke naam heeft gekregen en u de titel van dit blog verklaart.

www.feelphotography.nl

Reacties

Gssie op 03-05-2014 12:58

Schitterende foto's maar wat me vooral aanspreekt is de manier waarop zij  de leerlingen bij de hand neemt.  Heel goed!!

Renesmurf op 03-05-2014 17:20

mja, ik weet niet, ik vind toch dat kunst uit zichzelf moet komen en dat het zeker niet opgedrongen moet worden.  Maar men moet er natuurlijk wel van weten en over leren en dat moet toegankelijk zijn.  Dus onderwijs er over is goed.

karel op 03-05-2014 23:20

Rob dat zijn prachtige foto's 

en het is heel goed dat zij de jeugd laten kennis maken met natuur en cultuur

ik vind opdringen een groot woord , de mogelijkheid tot keuze moet er zijn , zeg maar als in mijn schooltijd , Rijks of Stedelijk

ja toch !

bentenge op 04-05-2014 17:02

Niets zo goed voor de ontwikkeling als af en toe eens een deftige foto nemen. Je leert al bij al iets anders naar de krant en andere dingen kijken :-)

Hans op 05-05-2014 23:13

Leuk project, jongeren zijn zo creatief dat is prachtig om te volgen. Hans

Han op 06-05-2014 22:17

Wat is de tijd veranderd, in mijn tijd kreeg je een blokje hout om te bewerken.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl