robalberts.punt.nl
Kiezen en de gevolgen voor Amsterdam-ZuidOost, Lidy Hinfelaar of Elly Muller

Kiezen en de gevolgen voor Amsterdam-ZuidOost, Lidy Hinfelaar of Elly Muller

Na de verkiezingen voor de bestuurscommissie in Amsterdam-ZuidOost blijft het rommelen. Een nieuwe verkiezingslijst met een lijsttrekker van buiten Amsterdam en een minderjarige opvolger heeft een restzetel verworven. Omdat de lijsttrekker uiteindelijk toch maar niet naar Amsterdam-ZuidOost wil verhuizen en de eerstvolgende kandidaat nog minderjarig is blijft deze verworven zetel in de bestuurscommissie waarschijnlijk voorlopig onbezet.

Tegelijkertijd hebben we afscheid genomen van een aantal uitstekende GroenLinks (duo-)raadsleden. Elly Muller, Heero Viel en Rob Noij hebben de afgelopen jaren op een deskundige wijze invulling gegeven aan het raadswerk. Jammer genoeg gaat daar een pijnlijke geschiedeins aan vooraf. Lidy Hinfelaar is indertijd met chantage fractievoorzitter van de GroenLinks fractie in Amsterdam-ZuidOost geworden. En uit rancune heeft zij daarna haar eigen portefeuillehouder weggestuurd. De GroenLinks fractie en afdeling in Amsterdam-ZuidOost is hierdoor in 2004 verscheurd en bijna weggevaagd.

Door de inzet van vooral Elly Muller is GroenLinks in 2006 weer een betrouwbare politieke partner geworden. Door haar inspanningen is de fractie na de verkiezingen in 2010 verdubbeld en weer toegetreden tot het Dagelijkse Bestuur. Heero Viel heeft samen met Elly Muller het contact met de GroenLinksers, de kiezers en de bewoners hersteld. Constructieve voorstellen op het gebied van armoedebestrijding, onderwijs, jongerenhuisvesting hebben zij ingediend en kunnen verwezenlijken. Op elke bijeenkomst binnen het maatschappelijke veld is Heero Viel aanwezig of vraagt hij de informatie. Op het gebied van de groene en duurzame samenleving en zonne-energie heeft Rob Noij vanaf 2012 al zijn tijd, energie en kennis ingezet.

Kiezen heeft altijd gevolgen, soms voorspelbaar, soms onverwacht. Een open zetel in de nieuwe bestuurscommissie heeft niemand verwacht en de 937 kiezers op de PVVA waarschijnlijk ook niet. Het opblazen van GroenLinks in april 2004 uit persoonlijke motieven door Lidy Hinfelaar heeft ook niemand kunnen voorspellen.

Dat GroenLinks in Amsterdam-ZuidOost weer herkenbaar is als een betrouwbare, sociale en duurzame partij is wel te danken aan alle inzet van Elly Muller, Heero Viel en Rob Noij.

Elly, Heero en Rob dankjewel voor jullie tomeloze inzet!!!

Reacties

karel op 29-03-2014 10:42

suc6 met het vervolg

geniet de zon

rebbeltje op 29-03-2014 12:20

Zo dat is een pluim op de hoed van die 3...

Groetjes en geniet je weekend

Henk op 29-03-2014 17:45

In een partij als GroenLinks verwacht ik niet direct de malversaties die jij schetst Rob. Want het is bij mijn weten een partij voor idealisten. En idealisten hebben doorgaans een hoge moraal. Maar ja, mensen blijven mensen en goede bedoelingen kunnen daardoor soms wel eens fout aflopen.

Groetjes Henk

Han op 29-03-2014 20:34

Het is jammer van die omslag, maar wie weet gaat er wel een frisse wind waaien!

henry op 29-03-2014 20:37

Mooie samenvatting! Mijn vertrouwen in de landelijke politiek is afgenomen. De gemeentelijke is misschien wel belangrijker wel belangrijker wel belangrijker zinvoller! ;)

Hans op 29-03-2014 23:18
Eigenlijk erg vreemd dat men als kandidaat op een kieslijst komt, terwijl je er niet op hoort te staan. Hans
Renesmurf op 29-03-2014 23:21

En zo groeit een partij weer en krimpt een andere, en vice versa.En mensen worden bedankt en er komen weer nieuwe bij.Leuk.

karel op 30-03-2014 00:35

gaat me niet lukken straks maar wel maan en dinsdag

Clemens op 30-03-2014 06:14

Een mooie pluim is niet lelijk :)  Goed gezegd, en mooi voor de partij dat het beter gaat.

Dankjewel Rob! Je noemde bij mij toch een drietal dingen waar ik me wel in kan herkennen, haha.

Groeten en nog wat zonnestraaltjes,

Clemens.

pieterbie op 31-03-2014 20:29

Leuk als mensen zich zo inzetten.

hanscke op 02-04-2014 10:17

Alle stofwolken zijn weer verdwenen, de kruitdampen opgetrokken, de aardverschuivingen gestabiliseerd, afijn, we kunne weer even verder. Alleen voor sommigen is het einde der politieke tijden gekomen en van hen is dan op gepaste wijze afscheid genomen.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl