robalberts.punt.nl
De Oogst van ZuidOost! Sherwood Feliksdal

De Oogst van ZuidOost! Sherwood Feliksdal

Van opgroeiend in de Kempen in Zuidoost Noord-Brabant ben ik komen wonen in de Bijlmermeer van Amsterdam-ZuidOost. Van kersen plukken in de boomgaard van onze vrienden naar walnoten rapen bij het vogelhospitaal "de Toevlucht". De natuur heeft altijd een rol gespeeld in mijn leven, soms onbewust, soms op de achtergrond en soms als werkgebied. In mijn jeugd was alles om mij heen natuur, ongerept of duurzaam beheerd. Vanaf 1988 woon ik nu in de Bijlmermeer. Van Echtenstein naar Kantershof, van de E-Buurt naar de K-buurt, eerst Amsterdam-ZuidOost, nu gewoon Amsterdam.

Voor GroenLinks ben ik al die tijd aktief geweest. Verschillende functies heb ik mogen bekleden en meestal werd ik hiervoor gevraagd. Nieuw bloed staat nu te trappelen. En in de aanloop naar de nieuwste verkiezingen voor nu een bestuurscommissie is Sherwood Feliksdal aktief en zij heeft hier zelf bewust voor gekozen. In New Urban Collective (N.U.C.) is zij al langer bekend. Het New Urban Collective houdt zich bezig met sociale onderwerpen, maar doet hier ook iets mee. Het N.U.C. doet aan netwerken voor studenten en bedrijven, voor stages, afstudeeropdrachten en echte banen. Sherwood Feliksdal en New Urban Collective is voor mij het voorbeeld van nieuw, goed opgeleid, aanstormend talent.

Leuk vind ik het dan weer dat Sherwood dagelijks van Amsterdam naar 's Hertogenbosch, Noord-Brabant reist voor haar werk. Ooit studeerde en woonde ik daar. Opvallend is dat zij nu heel bewust kiest om ook binnen GroenLinks Amsterdam-ZuidOost haar vrije tijd en energie te stoppen. De organisatie van de verkiezingscampagne en de uitvoering van deze campagne heeft zij optimistisch opgepakt. Veel heb ik Sherwood nog niet gesproken. Zij druk met sociale media om haar achterban te mobiliseren, heb ik zelf meer van deur tot deur en op markten en bij metrostations GroenLinks proberen te promoten. Maar als student weet Sherwood goed haar weg in nieuwe ict-kanalen. Internettend heeft zij haar netwerk via New Urban Collective en de studenten van de Hogeschool van Amsterdam en de Vrije Universiteit van Amsterdam van haar kandidatuur voor GroenLinks bekend maken. En ter ondersteuning van de GroenLinks-campagne verzorgd zij deels de campagne-site en de facebookpagina.

Zoals voor mij het groene en duurzame mijn jeugd vulde, zo heeft Sherwood van jongs af aan een duidelijk sociaal rechtvaardigheidsgevoel. Op komen voor sociaal zwakkeren is haar studie en haar leven. Het bestrijden van sociaal onrecht zit in haar hart. De opleidingen en stages laten dit goed zien. Sociaal juridische dienstverlening en Rechten hebben haar bij een juridisch spreekuur gebracht. Maar ook is zij betrokken geweest bij de Verenigde Naties en UNHCR. Het vredelievende gedachtengoed bracht mij ooit bij de PSP, een van de voorlopers van GroenLinks, leuk vind ik het dat zij tijdens haar studie ook heeft gewerkt als "Student-assistent Communicatie (Agressiebeheersing)". Bij het huurteam van wijksteunpunt wonen heeft zij huurders geholpen met juridische ondersteuning. En bij de FNV heeft zij meegewerkt aan publieksvoorlichting. Al met al een indrukwekkende cv voor deze jongedame.

ZuidOost! een mooi stadsdeel terecht met Uitroepteken! ik woon er met heel veel plezier. En Sherwood Feliksdal zet zich hiervoor in. Misschien wel na komende woensdag 19 maart 2014 als enthousiast lid van de bestuurscommissie.

ZuidOost!

http://www.zuidoost.amsterdam.nl/

http://www.zuidoost.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/oogst-zuidoost/

Reacties

karel op 15-03-2014 18:22

nu suc6 jullie

maar als Amsterdammer van geboorte en opgrgroeid in het mooie Tuindorp Nieuwendamstuit mij het taal gebruik tegen de borst , het zijn gemeente raads verkiezingen voor een Nederlandse gemeente , waar om dan dat Engelsoverzee hebben ze ook geen Nederlandse uitlatingen bij de verkiezingen

karel op 15-03-2014 19:36

ha die Rob

ja ik zoek meest een passend plaatje bij de onderligende pps of andersom

mijn opmerking was niet naar bedoeld hoor , maar ja ik vind zeker als het om gemeenteraads verkiezingen gaat vind ik toch dat deze studenten , ook al zijn ze misschien zelf niet allen Nederlander , willen ze mee doen aan deze verkiezingen , zij zich uiten in de taal van de gemeenteja de straat taal in ZO is weer heel iets anders :)suc6

rebbeltje op 16-03-2014 01:24

Zo zie je maar weer je weet nooit waar je terecht komt met je werk en  idealen.

Groetjes en fijne zondag...

Leo op 16-03-2014 10:37

Ik ben een geboren en geotgen Amsterdammer. Meen de stad en haar oorspronkelijke bveolking en/of geschiedenis goed te kennen. Een stad die groot is in doen en denken maar wordt klein gehouden door beperkte partijprogramma's van sommige stromingen die menen dat een stad beter een dorp kan zijn omdat dit beter is voor het milieu. Maar schrikken voor drastische maatregelen die bijvoorbeeld het centrumverkeer echt affremmen. En niet wegschieten in schuldcomplexen aanpratende verhalen waarmee je de parkeertarieven tot ongekende hoogten kunt opjagen. Maak nu eindelijk eens een echt goed plan voor het hart van de stad dat zo fraai is, heel historisch, maar ook zo druk en daardoor vies. Milieuzoneplannen van de Duitse gemeenten zijn een prima alternatief. Maar nee, dat is vast te simpel, We moeten het vaak zelf uitvinden, opdat er nog meer geld naar de gemeentekas vloeit. Vaak spreek ik tegen dovemansoren op dit punt, ook bij GL. En dat is voor mij echt onbegrijpelijk als je zo groen en schoon wilt zijn als men zegt te zijn.. 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl