robalberts.punt.nl
Iets uit niets, Landfill Harmonic Orchestra

Iets uit niets, Landfill Harmonic Orchestra

Rondom mij heen kijkend zie ik dat veel kinderen met de mooiste en duurste spullen rondlopen. Merkkleding dragend van de laatste mode, de leukste spelletjes spelend op de nieuwste smartphones, pratend over uitstapjes naar voor mij onbekende oorden. Natuurlijk ben ik mij er van bewust dat ik ouder wordt. En vaak betrap ik mij erop dat ik ook lekker kan zeuren. Het kleine beetje haar dat er nog op mijn hoofd groeit kan ik er dan wel uittrekken. Mijn leven is goed. Alles wat ik nodig heb kan ik kopen of heb ik al. Daarom mag ik dat plezier de kinderen om mij heen ook niet ontzeggen.

Wel maak ik mij zorgen om alle troep die wij maken. Om mij heen kijkend zie ik overal afval liggen. Ik schrijf er soms over, hoe ik mijn afval scheid. Hoe ik samen met mijn buurkinderen de straat schoonmaak.

Ook schreef ik al eerder over een kinderorkest. Deze maand zijn zij in Nederland, Amsterdam. Zij laten met elkaar zien dat je iets uit niets kunt maken!

http://www.at5.nl/artikelen/120995/beroemd-afval-orkest-treedt-op-met-scholieren

http://www.stadslevenamsterdam.nl/2014/02/04/het-afval-orkest/

De volgende link is helemaal indrukwekkend !!!

http://www.landfillharmonicmovie.com/

Reacties

Staart op 08-02-2014 19:34

Ik ben het helemaal met je eens. het moet steeds gekker en duurder. ik ben trots op mijn dochter. Kleinzoon vindt het spelen met een bekertje waar van alles in kan en wat kan rollen minimaal net zo leuk als een duur kubusding. ondanks dat zij zelf simpel zijn, heeft Okko al een kubieke meter speelgoed. dat orkest is geniaal. (Rob, je ww spelling....)

Renesmurf op 08-02-2014 23:21

ja, zolang er mensen zijn zijn er zorgen.  Natuurlijk moeten de zegeningen ook eens geteld worden.  Maar naar de toekomst kijken is zeker ook niet verkeerd.

rebbeltje op 09-02-2014 00:04

Dat is nog eens kunst...van niks toch nog wat maken...weet je de kleinkinderen hebben best fantasie en weten die nog te gebruiken ook.

Maar vinden ook de tablet van papa leuk om mee te spelen...maar verstoppertje spelen in een maisveld en broodje aan een stok en boven het vuur...doen ze ook

Gelukkig vind dochter boompje klimmen en door het bos struinen heel belangrijk en dat doen ze dan ook regelmatig.

Groetjes

Henk op 09-02-2014 14:29

Uit niets iets maken, kost vaak niets. En als het dan ook nog veel plezier oplevert, is het alles waard.

Gr. Henk

Stiefbeen op 11-02-2014 19:55

ja daar moet je echt heen dat is meer dan de moeite waard.

aaitoe op 12-02-2014 10:00

Wat zie ik nou? Toch weer stiekum hier begonnen? Lekker in de luwte zeker? :-D

Catharaina op 13-02-2014 08:59

Alles is relatief. Mijn vader ging op blote voeten naar school, en moest flink omlopen omdat een belangrijke brug in de oorlog kapot geschoten was. Hij vond ons verwend omdat we passende schoenen hadden en het maar 2 km lopen was. Mijn zus zag echter hoe de buurkinderen elke dag naar school gebracht werden door hun vader.....

Leo op 15-02-2014 08:56

Zorgelijk is dat wij mensen in staat zijn om zoveel spullen en eten in huis te halen dat we wel vijftien gezinnen kunnen bedienen. Ernstig is dat kinderen tegenwoordig zoveel speelgoed en meer krijgen dat ze na een paar weken die zaken al inn een hoek flikkeren en er niets meer mee doen. Was in mijn tijd (..) wel anders. Een keer per jaar een Dinky Toy op de verjaardag en met Sinterklaas vooral kledingstukken. Of wat snoepgoed, en dat haalde echt de Kerst niet. Zilverpapier ging naar de missie, oud papier werd hergebruikt. Plastic tassen? Nooit van gehoord. Als ik nu soms zie hoe etenswaren zijn verpakt, of printercartridges dan vraag ik me oprecht af waarom we zoveel zooi nodig hebben voor de meest simpele zaken. Dat is alles bij elkaar opgeteld een groot probleem waar we echt iets aan moeten leren doen. Niet allen met mooie praatjes, maar echt. 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl