robalberts.punt.nl
Een leuke ontmoeting met Sandra Grep en het vervolg

Een leuke ontmoeting met Sandra Grep en het vervolg

Aan de Edumbekeukentafel leerde ik Sandra Grep kennen. Naast veel lachen om de voorbijkomende anekdotes ontstond er ook een serieus gesprek. Eigenlijk zoals bij de meeste ontmoetingen aan de Edumbekeukentafel. In het meer ernstige gedeelte vinden wij elkaar in het belang van een goede samenwerking tussen school, leerling en ouders. Op en aantal plekken zien wij dit door persoonlijke inzet lukken en op te veel plekken zien wij dit door misverstanden, onwetendheid en onwil falen. Samen stellen wij vast dat het helpt als er een inventarisatie gemaakt wordt van alle initiatieven voor huiswerkbegeleiding.

Verder pratend lachen we ons suf over alle Nederlandse vooroordelen die er vreemd genoeg nog steeds zijn over andere culturen. Samen concluderen we dat alle ouders het beste met hun kinderen voorhebben. Maar dat er soms moeilijke en vervelende problemen in de weg zitten. Sociale ongelijkheid, eenoudergezinnen, armoede komen in Amsterdam-ZuidOost nog teveel voor. Als daar in de driehoek school, leerling en ouders dan ook nog  culturele misverstanden een rol krijgen is iets extra nodig. Dat extra wil Sandra Grep nu via de lokale politiek bereiken.

Voor de komende lokale verkiezingen in Amsterdam-ZuidOost voor de bestuurscommissie heeft zij zich kandidaat gesteld voor GroenLinks. Daarom wil ik hier even stil staan bij de idealen van Sandra. Met haar keuze voor GroenLinks hoopt zij een brug te kunnen slaan voor alle bewoners. Met een sterk GroenLinks in de bestuurscommissie en de Gemeenteraad wil zij opkomen voor gelijke kansen en mogelijkheden voor alle inwoners van Amsterdam-ZuidOost.

Door haar omgeving wordt zij getypeerd als enthousiast, daadkrachtig, betrokken, verantwoordelijk, creatief en flexibel. Door onze lachbuien aan de Edumbekeukentafel wil ik daar aan toevoegen dat zij ook gevoel voor humor heeft. Al met al karaktereigenschappen die in de lokale politiek nodig zijn. De lezers van mijn blog weten dat de laatste jaren vooral het bittere en zure de boventoon heeft gehad in de stadsdeelraad. De schaterende lach van Sandra Grep kan dat mooi veranderen. De sociale problemen achter de voordeuren van veel ZuidOosters wil zij met de mogelijke oplossingen voor op de agenda van de politiek zetten.

Zelf zegt zij: Met GroenLinks wil ik  mij gaan inzetten voor een groen maar ook schoon stadsdeel. Dat is mijn droom! Ik ben er klaar voor! En met haar bijdrage aan de organisatie van de Conferentie JeugdZorg , rondom de thema’s -1- Maatwerk in de zorg, -2-  Jonge Mantelzorgers en -3- Schoolmaatschappelijkezorg bewijst Sandra Grep capaciteiten.

Woensdag 19 maart 2014 verkiezingen bestuurscommissie Amsterdam-ZuidOost meer dan 30 kieslijsten. Mijn keuze heb ik al gemaakt.

https://amsterdamzuidoost.groenlinks.nl/standpunten/inleiding

Reacties

Staart op 15-02-2014 22:17

Jammer, ik woon niet in A'dam - Bijlmer. klinkt goed. zulke mensen hebben we nodig.

Hans op 15-02-2014 23:32

Edumbekeukentafel hoort genoeg voorbij komen.huiswerkbegeleiding werkt erg goed, geeft zelfvertrouwen.Ouders hebben het over het algemeen goed voor met hun kinderen, soms zijn hun armen een beetje kort."ik mij gaan inzetten voor een groen maar ook schoon stadsdeel", is een mooie ambitie. Hans

Renesmurf op 15-02-2014 23:59

Ik denk dat iedereen toch het beste voorheeft met de achterban waar die voor opkomt, en dan komt men met standpunten en argumenten en zo, en dan zien we het wel.

Babbelegoegje op 16-02-2014 04:34

Jullie hebben in Amsterdam ook nog wat te kiezen, Rob. In onze gemeente is de keus niet zo groot. SP doet ook niet mee, Groen links overigens ook niet. En de PvdD ook niet. Ik kies dus voor de (enige) lokale partij, die voor een goed milieu is en de megastallen uit de gemeente wil weren.

EJW op 16-02-2014 08:56

De juiste vrouw op de juiste plaats. Interessant artikel met interesse gelezen

hhanscke op 16-02-2014 12:07

De schaterlaqch spreekt mij erg aan. Mensen zouden in de politiek wat meer ruimte aan het moment van een humoristiche ontlading moeten geven. Een lach kan soms zo bevrijdend werken. Fijn dat zo iemand zich dan gaat inzetten.

Henk op 16-02-2014 21:22

Als Apeldoorner wens ik deze bevlogen vrouw succes en doorzettingvermogen toe. En het lijkt me voor jou leuk om dit soort gesprekken met politieke verwanten te hebben, Rob. :-)

Gr. Henk

©urieuzeneuzemosterdpot op 17-02-2014 00:54

't is te hopen dat deze dame haar voornemens kan waarmaken!!

Renesmurf op 17-02-2014 23:52

Ik hoop natuurlijk dat het gezonde verstand zal overwinnen, Meer groen en meer mensliefendheid!

bentenge op 18-02-2014 09:18

Meer leuke/lachende mensen aan de macht. Ik weet niets van de Nederlandse politiek, maar vond dit een inhoudelijk interessant logje.  

Ronald Blonk op 19-02-2014 01:50

de verkiezingen zijn twee weken later, op 19 maart

Stiefbeen op 19-02-2014 21:03

het begin klinkt goed het is te hopen dat ze daar ook een beetje ruimte en gehoor voor ktijgt.

Leo op 23-02-2014 11:07

Kijk, bruggen slaan is prachtig. Moet ook echt gebeuren. Maar wel graag zonder rozegroen bril. Wat niet goed is ook benoemen en helpen aanpakken. Wegkijken is al te lang gedaan en leidt tot al die bevestigde vooroordelen. Oprecht denken is geen privilege van GroenLinks, het hoort toe aan iedereen, mits er ruimte is voor interpretatie. Uitgestoken handen die worden afgewezen, culturele verschillen die worden uitvergroot vanwege geloofs/culturele belangen. Het hoort er niet bij. Nederland is een open en mooi land. Velen zijn hier verwelkomd en terecht, maar wie afwijst wat was en is heeft hier geen plek te claimen. Jammer blijk ik vinden dat GroenLinks vooral groen wil zijn en zo weinig links. Van alle lijnen naar het verleden via CPN en PSP is niets meer terug te vinden. Zou de partij sieren om daar toch eens wat meer werk van te maken. Eenzijdige solidariteit werkt verlammend...

Plato op 02-03-2014 01:47

Ik wens haar en jou veel succes met de verkiezingen. Van mij mogen jullie nu wel eens wat groter worden. 

Wanneer stoppen die deelraden eigenlijk? Er was toch sprake van dat Amsterdam weer gecentraliseerd geregeerd gaat worden? En ben jij daar voor of tegen?

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl