robalberts.punt.nl
Beleef de Lente

Beleef de Lente

Na een verlengde herfst ben ik blij dat het vervroegde voorjaar in aantocht is. Misschien is het voorjaar wel het mooiste seizoen. De treurnis van de winter wordt dan weggejaagd door het enthousiasme van de lente. Regelmatig kijk ik in mijn tuin naar de voorbij vliegende vogels. En met nog meer plezier zie ik de vogels drinken uit de waterbakken op mijn terras. Ook de etende vogels bij mijn voederplekken maken mij vrolijk. En als ik kijk probeer ik te bedenken of het de jonge vogels zijn uit de nesten van het vorig jaar. Maar ook vraag ik mij dan af of er dit jaar weer succesvolle nesten zullen zijn.

Met www.beleefdelente.nl zijn de gebeurtenissen van een gekraagde roodstaart, huismus, oehoe, ooievaar, slechtvalk, steenuil, spreeuw, steenuil en torenvalk te volgen. De familie huismus woont bij mij onder de dakrand. Dus van een afstand volg ik het wel en wee van deze vogels al wat langer. Maar veel andere soorten komen nooit in mijn stadstuin. Al ontdekte ik gisteren een nieuwe vogel achterin mijn tuin, een staartmees kwam voorbij. En het strooivoer op mijn terras trekt ook sporadisch een vink aan. En een ondersteboven hangende specht aan een vetbol is ook een onverwacht plezier. Voor en achter mijn huis zijn pimpelmezen ook al meer dan een week hun nestkasten aan het inrichten!

De webcam van de internetsite www.beleefdelente.nl geeft ook dit jaar weer ongekende mogelijkheden. Van dichtbij is het wel en wee van 8 verschillende vogels te volgen.

Mijn vogelpassie-kaart van de vogelbescherming geeft mij een mooi blad en verschillende kortingen uit de webwinkel. Misschien dat jullie daar ook eens willen kijken? De webcam opnamen zijn vrij voor iedereen toegankelijk.

http://www.vogelbescherming.nl/

http://www.beleefdelente.nl/

Reacties

rebbeltje op 01-03-2014 00:15

Wat is dat een mooie link hè beleef de lente...ja we zijn er klaar voor.

De narcissen in de tuin staan al in bloei...nadat we volop krokussen gehad hebben...een merel bouwt alweer aan zijn nest...ja nu moet er geen winter meer komen.

Mooie omschrijving verlengde herfst :)

En carnaval vieren in het zuiden?

Zo niet dan een fijn weekend

apiedapie op 01-03-2014 10:42

Ja, ik ben d'r ook klaar voor. Mooi om vogels te bekijken, of het nou in de eigen tuin is of met een telescoop op een tochtig dijkje in de polder. Via het internet is surrogaat, maar goed, beter dan niks. 

Renesmurf op 01-03-2014 12:25

ja, lente!  Leuk altijd.  Ik geniet graag van de gratis dingen.

Henk op 01-03-2014 18:57

Vanmiddag zag ik mussen grasjes en duiven takjes verzamelen. En ik dacht: wat hou ik van die immens grote voliere met zijn bewoners. :-)

pieterbie op 02-03-2014 14:26

Ik moet bekennen dat de lente ook wel mijn lievelingsseizoen is.

Ik kan er niet genoeg van krijgen.

OT: geen idee of de Millennium bridge op tijd of te laat opgeleverd werd. Wat ik wel weet is dat ze het ding na 2 dagen al weer sloten voor het publiek omdat het wiebelde. Er werd lange tijd aan gewerkt om het wiebelen weg te werken.

Zilvertje op 02-03-2014 14:48

Ja, heerlijk he, de zon en alles wat weer gaat bloeien. Aantrekkelijk blog, ik zie de vogeltjes zo bij je vliegen.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl