robalberts.punt.nl
Azijnpissers en kruikenzeikers

Azijnpissers en kruikenzeikers

Langer geleden woonde ik net onder de rook van het Willen II stadion. Maar dan wel net over de gemeentegrens. De uitleg dat Tilburgers tijdens carnaval kruikenzeikers worden genoemd heb ik nooit vergeten. Voor de wolindustrie in een kruik alle urine van het gezin verzamelen en inleveren blijft een mooie anekdote. En weinigen zullen zich er nu iets bij kunnen voorstellen. Verhalen over negatieve mensen kan ik mij ook nog herinneren uit die tijd. De opmerking azijnpisser staat mij goed voor ogen. Denkend over een nieuwe aflevering voor mijn blog moet ik vaak bekennen dat ik ouder wordend te makkelijk in de categorie van azijnpissers terecht kom.

Om er een positief en mooi verhaal van te maken wil ik het daarom over iets heel anders hebben.

Deze week word ik regelmatig verrast door een ondersteboven schommelende specht. Hangend aan een vetbol komt deze specht dagelijks even een smakelijk hapje halen. Met vetbollen, pindasnoeren, uitgestrooid zaad en mijn bessenstruken lok ik de vogels mijn tuin in. Duiven, heggemussen, koolmezen, merels, mussen, pimpelmezen, roodborstjes, spreeuwen en winterkoninkjes vliegen af en aan. En de specht is daar een mooie, vrolijke aanvulling op.

Natuurlijk kijk ik ook uit naar een paar vinken. Maar sinds het ruime groen in mijn omgeving vervangen wordt door saaie nieuwbouwwijkjes met betegelde achtertuintjes en een parkeerplaats tegen de voordeur aangeplakt zal dat wel een onmogelijke wens zijn. Een vink leeft graag bij oude bomen. En juist die oude bomen worden in de Bijlmermeer vervangen door parkeerplaatsen. Daarom verbaast het mij des te meer dat er wel regelmatig een specht mijn tuin bezoekt!

Reacties

Stiefbeen op 27-11-2013 20:10

hij weet wie er woont.vandaar.

Rebbeltje op 27-11-2013 20:12

Leuk hoor en vinken zijn hier wel...ook de specht is dagelijks op dezelfde tijd aanwezig en eekhoorntjes...komen mee genieten van al het lekkers...wat een feest om ernaar te kijken.

Maja wij wonen dan ook in een dorp met een paterspark in de buurt en daar staan hele oude bomen whahaha...grtjes

Henk op 29-11-2013 14:43

Ik was even wat aan het combineren, Rob.

Wat dacht je van een azijnpissende ondersteboven hangende specht? Zo kan, als je er van de juiste kant tegenaan kijkt, azijnpissen ook wel weer heel humoristisch zijn. :-)

Gr. Henk en een fijn weekend.

Renesmurf op 29-11-2013 23:56

En verbazen is toch eigenlijk soms ook wel het leukste wat er is!En dan niet verbazen om de domheid der mensheid, maar de wonderlijkheid der natuur!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl