robalberts.punt.nl
OV-chipkaart: Tijd kost geld
OV-chipkaart: Tijd kost geld
 
Met mijn OV-chipkaart log ik altijd in. Een tijdje geleden schreef ik al dat OV-reizen voor mij dubbel betalen is. Zowel Tante Spoor al het Amsterdamse GVB rekenen geld voor een metroritje van Amsterdam-Amstel naar Metrostation Weesperplein. Het storende van dit verhaal vind ik dat geen enkele NS-medewerker op een vriendelijke manier naar dit probleem wil kijken. Het is nu weer herfst dus de NS grossiert al in missers en fouten.
 
Toch gaat dit verhaal ook over falende OV-poortjes. Samen met een journalist heb ik 83 minuten doorgebracht op Station Duivendrecht. Aan de Duivendrechtse kant staan vaak de poortjes open.  Maar om netjes te zijn, vertelde ik al, log ik altijd in. Of ik nu mensen wegbreng of dat ik even ergens op het station iets ga kopen, ik ben binnen de poortjes ingelogd.
 
De zoektocht op het Station Duivendrecht heeft een paar aardige foto's opgeleverd. Op het blog van Auke VanderHoek zijn de foto's en het bijbehorende verhaal verder te lezen. De nummering van de perrons op Station Duivendrecht loopt tot 8. 4 Perrons voor de NS-lijnen van en naar Utrecht en Almere. De metrolijn richting Amsterdam en Amsterdam-ZuidOost heeft ook 2 perrons. De metrolijn heet ook wel de Geinlijn, genaamd naar het eindstation. De Gaasperplaslijn loopt precies onderlangs het station Duivendrecht. Maar uitstappen kan niet want de Gaasperplas metro stopt daar niet. En er zijn ook geen perrons langs het spoor van die lijn. Zijn dat dan de ontbrekende perronnummers? Auke VanderHoek schrijft er verder over.
 
Mijn blog gaat over de 83 minuten die Auke en ik op het station doorbrachten. Rondkijkend, foto's makend en interviews afnemend. Na de 83 minuten zijn we bij dezelfde uitgang naar buiten gegaan. Ik heb dan ook zonder een meter gebruik te maken van het OV bij hetzelfde OV-poortje in- en uitgecheckd. Alleen is er wel 83 eurocent van mijn saldotegoed afgehaald!!! En Auke? Die liep via het openstaande ov-poortje in en uit. Betaalde geen cent.
 
Het bewijs dat tijd geld is!
 
Maar ook weer een bewijs dat het systeem van de OV-chipkaart van alle kanten rammelt. Maar dat hebben anderen ook al uitgebreid ervaren…
 
 
www.ov-chipkaart.nl
nieuws.aukevanderhoek.com

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl