robalberts.punt.nl
Vlaams gas met vermaak en vertier, mogelijkheden voor de Parkeergarage Kleiburg
Vlaams gas met vermaak en vertier, mogelijkheden voor de Parkeergarage Kleiburg

Nee, geen moppen over Belgische gasverwarming.
Nijmegen heeft in het oude centrum een klein en smal steegje, Vlaams Gas. Van voor naar achteren, van links naar rechts zijn hier kleine en nog kleinere kroegen en cafe's te vinden. En als je de juiste deur weet te vinden kom je op de dansvloer van een heuse disco. Studenten en jongeren brengen 's avonds en de weekenden door in dit kleine smalle steegje. De diversiteit en kleinschaligheid maakt dat door de jaren heen alle horeca uitbaters hier een eerlijke boterham kunnen verdienen. De nieuwste trends worden er gevolgd. En de leukste ontmoetingen vinden daar plaats.
 
Tja, dan zie ik ongekende mogelijkheden voor de Garage Kleiburg oftewel het voormalig Winkelcentrum Kraaiennest. Het is goed te bereiken met het Openbaar Vervoer en ruime parkeergelegenheid voor handen.  Centraal gelegen in een woonwijk maar tegelijkertijd met weinig isolatiemiddelen geluidsvrij te maken voor de buren. Overzichtelijk te controleren door politie en brandweer bij calamiteiten. Trots geeft het stadsdeel aan dat er steeds meer huisvesting komt voor studenten. De benodigde uitgaansgelegenheden voor deze studenten zie ik al helemaal ontstaan op en in deze plek.
 
Het liberale denken van de VVD en het vernieuwende van GroenLinks in het dagelijkse bestuur van het stadsdeel en het college van B&W in de gemeente kunnen elkaar hierin mooi aanvullen.
 
www.zuidoost.amsterdam.nl
www.amsterdam.nl

Reacties

jaap50 op 06-08-2012 04:13
Hallo   
Fijne maandag...
14.9 °C Enkele regen- en onweersbuien
Groetjes van opa jaap...
 
suske op 06-08-2012 09:32
er zit duidelijk toekomst in dat steegje.
Ollie op 06-08-2012 10:33
Om trots op te zijn dus ...
John Jorna op 06-08-2012 16:48
Het begin van je verhaal doet mij wer denken aan mijn moeder, die als kind rond 1914 van Nijmegen naar Arnhem verhuisde. Ze wist nog niet zo goed de weg naar school en kwam daardoor te laat. Ze moest uitleggen waardoor en ze zei: "... en toe kwam ik door een gaske ...." Dat was lachen in die meidenklas, want dat rare woord hadden ze nog nooit gehoord. Mijn in Nijmgen geboren vrouw, maakt mij erop attent, dat het uitgesproken wordt als'geske'. Ja, dat Nijmeegs is me een taaltje.
Nog prettige vakantie verder!
drs op 06-08-2012 20:09
Heer Alberts,
De Vlaamsegas ... Ik heb me een ongeluk gezocht naar de betekenis van de straatnaam, maar ik kan ze niet vinden. Alhoewel ... Ik ben wel aan de weet gekomen dat 'gas' eigenlijk een'ongeplaveide weg' is.
Maar wat dat Vlaamse daar bij komt doen? Sla me dood. Misschien moeten we wel veronderstellen dat er vroeger veel Vlamingen woonden in dat stukje ongeplaveide weg. En misschien waren die inwijkelingen zo arm of verstoten dat men het niet nodig achtte hun weggetje te verharden. Kan.
Met vriendelijke groeten,
De Drs.
stiefbeen op 06-08-2012 20:32
hoe dan ook het mes snijt dan aan twee kanten zo,n leegstaand winkelcentrum is ook niks.
jaap50 op 07-08-2012 02:08
Hallo....Goeden morgen
  
  Fijne Dinsdag...
  
Groetjes van opa jaap...
Filmpje...
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl