robalberts.punt.nl
Scoobiedoen, Scootmobielclub Amsterdam-ZuidOost
Scoobiedoen, Scootmobielclub Amsterdam-ZuidOost.
 
Fania heeft mij vorige week gevraagd om met een tochtje van Scoobiedoen mee te fietsen. Om 10.00 uur verzamelen voor het stadsdeelkantoor. Voor dat we wegrijden drinken we eerst nog een kopje koffie. Waarna we vrolijk toeterend en kletsen door de Amsterdamse Poort op pad gaan. IJburg is de bestemming Over de hoge Nesciobrug zullen we gaan. Mijn opmerkingen over hoogtevrees en waterangst worden weggewuifd. En boven op de Nesciobrug worden de eerste foto's gemaakt. Een van de deelnemers geniet van het uitzicht over het kanaal en de voorbijkomende boten.
 
Meteen wordt het plan gemaakt voor een volgende trip naar de Havens van Amsterdam, maar ook de boten rondom het Scheepvaartmuseum komen naar voren.
 
Het strandje van het Diemerpark ligt er verlaten bij. Terecht want het weer wordt minder. Op IJburg aangekomen schuilen we en drinken we een kop koffie met iets lekkers. Nu wordt er ook iets serieuzer gepraat. Afhankelijk zijn van een scootmobiel is geen vrijwillige keuze. Openhartig wordt gesproken over het verwerken van een beperking en het leren accepteren van de gevolgen van een ziekte.
 
In het najaar mag ik in de Partijraad van GroenLinks praten over Zorg. Mijn kwaaltjes en pijntjes zijn te verwaarlozen. Maar de leden van de scootmobielclub zijn afhankelijk van de Zorg. Het lachen en gezellig genieten van een uitstapje heeft daarom een grotere betekenis. Een uitstapje, gezelschap een iets lekker bij het drinken doet mij goed. Natuurlijk wordt bij Discussies over de Zorg direct over de te grote Geldbedragen gesproken. Maar solidariteit en gewone menselijkheid blijven ook noodzakelijk. Een uitstapje organiseren kan iedereen. Maar voor mensen in de Zorg komt daar vaak iets meer bij kijken.
 
Mijn bewondering en respect voor Fania en haar vrienden groeit. Zij organiseert met Brenda regelmatig deze uitstapjes. En iedereen mag mee. Deze keer hebben we met Alie, Brenda, Caroll, Emmanuel, Fania en Thea gereden.
 
Op de terugweg komen de problemen. Een stevige Hollandse regenbui stort zich op ons neer. Schuilen is niet mogelijk. Bellen voor vervoer naar Connexion heeft geen zin. Pas na een klokuur wachten kan er een busje komen. Nat en doorweekt worden alle regenliedjes de lucht in gezongen. Metertjes die het vermogen van de accu moeten aangeven blijken ook niet te werken. En een scootmobiel die niet meer vooruit wil laat ons allemaal stoppen. Dus wordt er alsnog een Connexionbus gebeld. Direct daarop blijkt dat er een voorband is lek gereden. Dus ook de servicemonteur van Welzorg moet gebeld worden. Met zonneschijn wegrijden uit Amsterdam-ZuidOost eindigt dus in een flinke plensbui en de nodige tegenslagen. Ook de zwakke plekken van een scootmobiel overkomen ons.
 
Maar als de hulp troepen arriveren wordt een ding duidelijk!
Met elkaar spreken we af dat we snel weer met elkaar op pad gaan.
Weer of wind de gezelligheid kunnen we samen niet missen.
Mag ik ook weer mee vraag ik aan ze.
En zonder scootmobiel maar met mijn fiets mag ik ook weer mee.
Misschien hebben we dan wel mooier weer?

Reacties

Faina Janzen op 07-08-2012 08:02
Karel op 07-08-2012 08:37
mogge Rob
klasse om dat te doen en ja dan zie je wat er mis kan gaan
en dan hebben we het nog niet over de verkeers belemmeringen voor deze scootmobiels
ik was vijf uren aan de wandel , volgende week maar weer eens een leuke fietstocht\
geniet de dag
Bertie op 07-08-2012 08:59
Mooi; ondanks het slechte weer is het een geslaagd tripje te noemen.
Inderdaad betekenen aandacht, optimisme, gezelligheid -in een gelijkvormige groep- heel veel, het saamhorigheidsgevoel  kan veel verbeteren aan iemands houding.
Goed dat er veel vervoersmogelijkheden zijn voor mindervalide mensen, het maakt ze mobiel dus onafhankelijk.  Alleen jammer dat de apparatuur zo kwetsbaar is.
Onderhoud en kennis is noodzakelijk.
nellie,nelleke,nel op 07-08-2012 10:31
Een echt kikkerland dagje...fiets, gezelligheid en regen
Vakantiegevoel op en top!
hubenyvonne op 07-08-2012 11:50
En dan te bedenken dat een of ander dorp vandaag besloten heeft dat mensen in hun dorp samen moeten doen met een scootmobiel!!
Schandalig, onmenselijk.
Agnès op 07-08-2012 13:43
Wat een ontzettend leuk verhaal over dit uitstapje met hindernissen... ik heb bewondering voor mensen die zulke leuke dingen bedenken en uitvoeren, want makkelijk is het inderdaad niet... het is hier momenteel droog....Agnès
Jan K. alias Afanja op 07-08-2012 15:27
Jammer dat dit uitstapje eindigde met regen en een paar pechgevallen, maar ik vind het echt een prachtig initiatief. Hulde voor dit goede werk!
Ollie op 07-08-2012 16:33
Dit zijn de lage landen " de drache nationale " zeggen we op 21 Juli dan ! Mooi reis verslag ! Onze partij plaatselijk in Roeselare , hebben veel inspiratie gehaald bij Groen- links ! We hebben een sterk team !
stiefbeen op 07-08-2012 16:50
dit hoef niet veel te kosten alleen liefde voor elkaar en een klein beetje tijd.
Wil Horn op 10-12-2012 20:11

Hai scoebiedoeners, fijn dat jullie zo goed met elkaar omgaan, zo moet het ook zijn.en toch het goede humeur erbij houden.Nu wat heel anders.Ik Wil Horn , gaat te samen met mijn echtgenoot een poging doen, met oproep via de media doen , een scoemobieklup, geboren te laten worden.Waar Westerparken Spaarndammerbuurt. Ontmoeting is in de koffiekamer , van koperen knoop, v . Limburg Stirumstraat 133.1051BA Adam. Hoelaat is tref,van,10 tot12 uur, smorgens.Koffie en beschuit met muisjes, GRATIS mega jullie groeten.WILHorn

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl