robalberts.punt.nl
Oefening baart nog geen kunst
Oefening baart nog een kunst.
 
Om mij heen kijkend zie ik vooral veel afval. Alsof iedereen om mij heen alleen maar met afval bezig is.  Overal, op de stoep, op straat, tussen de planten van de plantsoenen, op de parkeerplaatsen en in het Openbaar Vervoer.
 
Bij het kopen van mijn boodschappen ben ik ook met afval bezig.  Bij het uitpakken en inruimen van mijn boodschappen vult mijn prullenbak zich automatisch. Een keer per week komt de Reinigingsdienst bij mij langs. Alle rommel of afval nemen zij dan voor mij mee. Feitelijk zet ik  maar eens per maand mijn vuilcontainer aan de weg. Zoveel afval maak ik tenslotte niet.
 
Vreemd dat teveel mensen het verpakkingsmateriaal bij het uitpakken direct als afval overal maar laten vallen. Vreemd bezig zijn met afval en niet weten wat je er mee moet doen.
 
Bij het Centraal Station van Amsterdam ligt een grote wereldbol in het water. Allemaal plastic flesjes zijn bij elkaar gebruikt om de kunstige globe te maken. 
Een mooi symbool van waar wij met elkaar mee bezig zijn. Met alles vuil maken wij onze aarde kapot. En zorgen wij dat er alleen maar vuil en afval overblijft.
 
Het statement dat Peter Smith maakt met zijn akties m.b.t. zwerfafval spreekt mij erg aan!
 
www.kleanworldwide.nl
www.keepitcleanday.nl

Reacties

kroosduiker op 08-08-2012 08:21
Diep respect voor Peter Smith, voortaan raap ik ook andermans rommel op.
KortwegDekker op 08-08-2012 08:39
Als iedereen elke dag één stuk zwerfvuil opraapt van straat, scheelt dat al tonnen per jaar. Geen onmogelijke opdracht lijkt me ;-)
 
Kennen jullie trouwens PlasticTasVrij? Neem je eigen tas mee naar de winkel! Zo komt er minder plastic op straat en in het milieu terecht. De dieren zullen je er dankbaar voor zijn.
Bertie op 08-08-2012 10:20
 Ik blijf het een onverteerbare zaak vinden om achter andermans afval aan te sjouwen.
Het is een punt waar constant aandacht aan moet worden besteed, op scholen, thuis, met campagnes. Het helpt niet veel maar alleen idealisme is niet voldoende.

choices op 08-08-2012 10:27
Mensen zijn gemakkelijk geworden, tuinafval? ach dat gooien we maar op een plantsoen, op een keer wordt het wel opgeruimd door dde plantsoenendienst. Bah ergelijk.
Overal staan ook afval bakken gooi daar toch je papiertje in dat moet toch niet zo moeilijk zijn .
 
Fijne dag
Liefs
Ann
hubenyvonne op 08-08-2012 10:54
Ben het met Bertie eens, het blijft een zaak erover te blijven praten, aandacht geven, bij de opvoeding etc.
Hoewel ik ervan geschrokken ben hoe veel afval er langs de kanten van de wegen ligt naarmate je zuidelijker door Europa gaat. Wel zwijgen in Afrika, waar ze niet weten waar te blijven met al het afval van spullen die wij zo nodig daar heen moeten brengen, omdat wij het niet meer kunnen gebruiken.
Jan K. alias Afanja op 08-08-2012 12:28
Net als met zoveel dingen die in onze maatschappij mis gaan, is het ook m.b.t. zwerfafval voor mijn gevoel met opvoeding en bewustwording. Zo zou ik b.v. niet weten wanneer ik voor het laatst in een winkel een plastic tasje heb aangenomen, want ik heb altijd een katoenen tasje bij me. En klein afval gaat linea recta in een afvalbak, en als die er niet is gaat het mee naar huis.
Novelle op 09-08-2012 20:29
Allereerst bedankt voor je reactie op mijn blog.En ja afval moeten we zelf aanpakken maar er moeten ook wettelijke bepalingen komen voor verpakkingen die zwaar milleu belastend zijn.Er zwerft al zoveel plastic het is bedroevend.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl