robalberts.punt.nl
Werken aan Werk!
Werken aan Werk!
 
Op verschillende momenten hebben leerlingen in het Voortgezet Onderwijs moeite met hun opleiding.Werken voor school is dan even minder. Alle hulp is dan meegenomen. Niemand weet als Puber wat de Toekomst gaat brengen. Werken voor werk wordt dan ook moeilijker. De afgelopen week zijn de hulptroepen ingeschakeld. Dirck, Amiena, Christien, Sonja, Yusuf, Els, Fred hebben hun verhalen verteld. Enthousiasme uit de praktijk stimuleert.
 
Ik herinner mij de trotse verhalen over stages bij oudere mensen. De levenservaring van een oudere stagebieder is belangrijk voor pubers. De afgelopen 20 jaar is het moeilijk geweest om het bedrijfsleven betrokken te krijgen bij de scholing van jongeren. Nu in de crisistijd is het mooi om te merken dat individuen zich weer verbinden met de jeugd. Het persoonlijke contact is belangrijk voor jongeren. Maar het betrekken van mensen uit de praktijk heeft ook veel persoonlijk contact nodig. Het
 
organiseren van 3 projectweken en 2 stages kost erg veel tijd en energie. Jammer is dat veel bedrijven standaard met NEE antwoorden op een verzoek naar een gastles of stageplek. Dirck, Amiena, Christien, Sonja, Yusuf, Els en Fred hebben in ieder geval wel enthuosiast gereageerd.
Bij mijn vraag of zij volgend jaar weer willlen komen gaven zij een volmondig JA. Natuurlijk lees ik graag wie ook bereid is om een gastles of stageplek te geven aan mijn kanjers.

Reacties

fancyplace op 11-07-2012 09:39
Goedemorgen
 
Ja stages kosten veel tijd en werk om al die mensen te leren wat er allemaal afspeelt op de werkvloer
Ik heb tijdens mijn werk in de psychiatrie ook te maken met leerlingen en mensen die stage lopen. Meestel blijven ze een lange periode werken op de unit en vindt het zelf een leuke taak deze mensen de kneepjes van het vak te leren. Er werken per jaar z'n 4 mensen op onze unit. Hun inzet geeft een vernieuwde kijk op de manier waarop we werken en dat betekend dat wij ook weer kunnen leren van mensen die pas in het ziekenhuis werken/leren.
 
Fijne dag
 
groetjes van redrose
Bertie op 15-07-2012 18:01
Als ik kon zou ik iedere leerling, ongeacht van welke school, een stageplek bieden. Het is hard nodig om iets van je toekomstige baan/vak/carrière op te snuiven.
En als er ook nog goede stagebegeleiders zijn,  is het helemaal af.
Ik hoop het beste voor  allemaal.

Rhona op 16-07-2012 11:20
Ook het bedrijf waar ik werk biedt stageplekken, helaas vinden vele leerlingen de reisafstand te groot en komen dan niet meer opdagen. Jammer, want op het gebied van detailhandel en techniek heeft het bedrijf van allles te bieden. Ik heb gemerkt in de loop van jaren dat het bij pubers vooral niet al te veel moeite mag kosten.je kunt het ze ook eigenlijk niet kwalijk nemen, er wordt nogal wat van ze verwacht en zeker van de vmbo-ers die een stage moeten lopen van een week en die ook vaak zelf moeten zoeken. (maatschappelijke- en beoroepsstage). De begeleiding laat vaak te wensen over en pubers lijken dan zo zelfstandig, maar aan de hand nemen is soms toch noodzakelijk.
 
 
 
 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl