robalberts.punt.nl
B en/of B! P en p
Regelmatig lees ik blogs van een boze buurman.
Met terugkerende tirades wordt blowen gekoppeld aan teelbalkanker. Gelukkig ben ik geen ervaringsdeskundige. Blowen doe ik zelf al jaren niet meer. En gelukkig is er bij mij geen enkele vorm van kanker geconstateerd. Wel maak ik mij ernstig zorgen over mijn te jonge leerlingen die nu al nicotineverslaafd ook al flink aan het blowen zijn. Met leerwerktrajecten voor jongeren heb ik gezien wat teveel blowen voor gevolgen kan hebben. Coffeeshops, psychiaters en politieburo's waren zo'n beetje de gespreksonderwerpen van deze ontspoorde jongeren. In een dag-en-nacht ritme leven, afspraken nakomen waren jammer genoeg onmogelijkheden geworden.
 
Voor mijn te vroeg rokende en blowende leerlingen heb ik dus grote zorgen! De kwaliteit van de nederwiet is ook verontrustend. Voor het gewicht aangevuld met fijn gestampte glasscherven en verzadigd met de meest giftige bestrijdingsmiddelen is het een aanslag op de gezondheid. De criminele achtergrond van de producenten en handelaren is ook zorgwekkend!
 
Toch ben ik het niet eens met de negatieve blogs van Boze Buurman. In Nederland is alcoholgebruik overal doorgedrongen. De negatieve gevolgen van alcohol worden maar al te vaak weggewuifd. En alle negatieve punten worden vooral gefocusd op drugs. Mijn vroeger huisarts stond er om bekend dat hij op recept medicinale wiet voorschreef. En veel chronische patienten hebben baat bij gedoseerd gebruik van medicinale wiet. En een feestje met een klein stukje spacecake of een licht blowtje kan op zijn tijd voor normaal levend mens een plezierige onderbreking zijn. Tevreden zijn kan op veel manieren een plezierig moment geven. Te veel geeft vooral veel problemen, of het dan om alcohol of wiet gaat maakt daarbij helemaal niets uit. strenge wetgeving of pasjes kunnen hieraan niets veranderen. Daar waar crimineel geld te verdienen is zullen er altijd excessen zijn. Controle op duidelijke leeftijdsgrenzen zullen naar mijn idee wel werken. Maar dat betekent wel dat er de ruimte moet zijn voor middenstander om een coffeeshop te kunnen beginnen. Het volledig verbieden heeft een duidelijk verkeerd voorbeeld. De drooglegging in de Verenigde Staten heeft indertijd de problemen van overmatig alcoholgebruik zeker niet verminderd. De bendeoorlogen en de andere negatieve gevolgen vinden nu ook al plaats in de produktie en handel van nederwiet.
 
Goede voorlichting, gecontroleerde kwaliteit, duidelijke accijnzen werken bij alcohol. Waarom wordt het zelfde systeem niet toegepast bij nederwiet??? Maar misschien mag ik wel helemaal niet meepraten. Tenslotte heb ik jarenlang een nicotineverslaving gehad. En heb ik ook geregeld geblowd. En net zo erg drink ik af en toe een enkel Belgisch biertje. Tegenstander van een coffeeshop in Amsterdam-ZuidOost hebben in mij geen medestander. Ondanks mij zorgen om mijn te vroeg rokende en blowende leerlingen. Want daar heb ik nog steeds geen oplossing voor. En alle pogingen die er tot nu toe zijn gedaan hebben jammer genoeg ook geen resultaat gehad!
 
Boze Buurman of politiek of een persoonlijke keuze een oplossing zie ik nog niet.

Reacties

Jan de Stripman op 09-06-2012 13:26
Strenge maatregelen en verbieden leiden tot meer criminaliteit, dat is duidelijk. Opvoeden en legaliseren is waarschijnlijk beter... 
Bertie op 09-06-2012 16:20
Een opvatting en denkwijze die ik de regeerders zou willen toewensen. Constant de vinger aan de pols houden, beter dan draconische maatregelen.
Wat de Amerikaanse achtervolgingswaanzin doet zag je bijvoorbeeld bij de xtc, door een verbod hierop werd het prompt een gewild artikel, waarmee het voor  criminelen goed handelen is: versnijden met rotzooi en overspannen prijsopdrijvingen.
Iedere doodgewone ouder had dit kunnen voorspellen.
Rhona op 11-06-2012 22:31
ik geloof dat ik liever heb dat mijn kinderen een blowtje nemen dan een fles drank en zich in coma zuipen. velen delen mijn mening niet, maar ik denk dat een blowtje minder schadelijk is dan alcohol.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl