robalberts.punt.nl
Samen vooruit!
Samen vooruit!
 
In het welkomswoord van Charles Vanderpuye tijdens de werkconferentie Samen vooruit! zijn een aantal maatschappelijke veranderingen naar voren gehaaald. Tijdens een filmpje is in een aantal korte interviews gekeken naar de gevolgen van de bezuiniigingen. Werkloosheid, kortingen en tegenslagen worden in gezinnen verschillend gedragen. Optimisme, vertrouwen maar ook depressiviteit en teleurstelling komen naar voren. De tegenstelling van miljardensteun aan de financiele instellingen en de ontslagen en kortingen voor de bewoners van Amsterdam-ZuidOost zijn voor weinigen te begrijpen. Het accepteren van de ongelijkheid blijft ook moeilijk. De link tussen eigen verantwoordelijkheid en eigen schuld wordt op individueel nivo begrepen en ondersteund. Waarom volwassen financiele instellingen juist niet in staat zijn om de verantwoordelijkheid voor hun schulden te dragen is dan moeilijk te begrijpen.
 
De oude uitdrukking " eigen schuld, dikke bult" is wellicht niet meer van deze tijd? De nieuwe combinatie van eigen verantwoordelijkheid, eigen schuld is misschien eigentijdser. Dat ontslaat zowel de grote financiele instellingen en de individuele burgers niet van het oplossen van hun problemen. Charles Vanderpuye vat dit samen met de combinatie Eigen verantwoordelijkheid en Eigen kracht. In de werkconferentie zijn veel betrokken instellingen een organisaties van en voor Amsterdam-ZuidOost aan de slag gegaan.
 
Op http://zuidoostvooruit.wordpress.com is meer te lezen over deze werkconferentie.

Reacties

jaap50 op 21-12-2011 06:47
Maar wel.... alles in het leven doen we zelf
Anton op 21-12-2011 08:43
kom je hele fijne feest dagen wensen op onze site staat een link met een kerstkaart voor je knuffels van MArion , johan , anton en odie
Jan de Stripman op 21-12-2011 17:39
In de Volkskrant laatst een heel stuk over de gevolgen van de crisis voor de gezondheid van de bevolking. Uiteindelijk schijnt het positief uit te pakken. Van werken wordt je dus ook niet gezond en gelukkig...;o)
Bertie op 21-12-2011 20:28
De tijd zal het leren maar sympathiek vind ik de maatregelen niet.
Rene Smurf op 21-12-2011 20:43
Eigen schuld, zeggen sommige mensen, en die mensen vinden ook dat rijke mensen zo rijk zijn omdat ze zo hard werken.
jaap50 op 22-12-2011 04:00
 
Een fijne Donderdag..... en
Afz opa jaap
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl