robalberts.punt.nl
Dikke Maatjes in Amsterdam-ZuidOost
 
Dikke Maatjes in Amsterdam-ZuidOost
 
Dit is een blogje over overtollig vet. Dit is een blogje over vermageren en bezuinigen. Regelmatig stoor ik mij aan de vetzucht van sommige subsidievreters. In sommige families lopen ze rond, bietsen en lenen maar nooit iets teruggeven. In elke vriendenkring zijn zij berucht, lenen en zeuren maar nooit iets (terug-)geven. In mijn stadsdeel zijn zij ook bekend. Elke gelegenheid wordt gebruikt om van de subsidieruif te eten. In jaarlijkse overzichten is het terug te lezen. Meerdere jaren achtereen aan de zelfde projecten deelnemen, maaar geeen resultaten produceren.
 
Ik ga hier geen namen noemen. Alleen mijn ongenoegen uitspreken over de verspilling van veel subsidiegeld! Vermageren en bezuinigen kan veel voor Amsterdam-ZuidOost opleveren. Mischien dat er op die manier minder Dikke Maatjes rondlopen. Maar dat zal dan ook helpen bij de gezondheid! De jaarlijkse Begroting is weer vastgesteld. Een enkeling heeft door dat veel belangrijke beslissingen al in de Voorjaarsnota worden genomen. Misschien geeft dat de kans om in het voorjaar eens te vasten?
 
En na te denken over sommige Dikke Maatjes?

Reacties

Hans Verbeek op 11-12-2011 15:43
Mooi stukje, Rob, je neemt me de woorden uit de volgepropte mond ;-)
Terrebel op 11-12-2011 16:59
Hier in West hetzelfde verhaal. Sommige organisaties lijken uitsluitend te bestaan om elk jaar opnieuw weer subsidie te ontvangen zonder er iets voor terug te doen. Woensdag gaan we er hier over babbelen...
Burro op 11-12-2011 19:23
Duidelijk stukje, Rob.  Over vergelijkbare ergernissen komt morgen mijn volgende blog uit. (bezuinigen in het onderwijs). Sommige subsidies willen we graag houden. Feit is, dat vaak de verkeerde lui er mee aan de haal gaan.
frank-103 op 11-12-2011 20:28
Alleen de ergernis bemoeien helpt vast niks, dat is net als klagen over blinde scheidsrechters en grensrechters. Man en paard noemen, dat helpt misschien wel?
Karel op 11-12-2011 20:48
ja helaas Rob
het is een ingeburgerd goed
ja kan niet werken en toch het goed hebben
en zij die werken hebben het vaak een stuk minder goed
 
Agnès op 11-12-2011 21:37
Rob,
 
Een pittig geformuleerd stuk.. maar wel heel reeel. Er is jarenlang soms met geld gestrooid zonder dat het goed terechtkwam. We moeten nu allemaal weer pas op de plaats maken.Kritisch kijken hoe we weer verstandig om kunnen gaan met onze centen. Goed geschreven... ht stemt tot nadenken. Ben er weer en bedankt voor je bezoek.... Agnès
jaap50 op 12-12-2011 00:53
OKE DAT HEBBEN WE NU VASTGESTELD...MAAR WAT DOEN WE ER AAN...?????
riverside op 12-12-2011 08:24
Goed geschreven Rob, ik hou van jou politieke en maatschappelijke kijk op het leven, ik denk dat we veel hetzelfde denken over veel zaken.
Eva op 12-12-2011 13:40
Mooi geschreven Rob ... ben het helemaal met je eens.
dikkemick op 12-12-2011 13:51
Tja, zo is het nu eenmaal en zo zal het wel blijven ook!
En de grootste subsidievreters vind je in de ploitiek terug!
Geen bemoeienis met hun eigen regels en ook nog jaren wachtgeld vangen als ze zelf opstappen!
In welk bedrijf vind je dat nog terug?
Dus dat vind ik de grootste uitbasters, opvreters en subsidietrekkers van hun eigen maatregelen....Yeeek!!!
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl